Levensreddend handelen 

bij baby's en kinderen

Waarom EHBO?

Het volgen van opleiding levensreddend handelen bij baby's en kinderen geeft je de essentiële kennis en vaardigheden om snel en effectief te reageren in noodsituaties, levens te redden van (jonge) kinderen en te helpen bij verwondingen en gezondheidsproblemen.

Inhoud

Tijdens onze opleiding leer je belangrijke medische verschillen tussen baby’s, kinderen en volwassenen. Hierbij bieden wij ook een eenvoudig en doeltreffend stappenplan aan via de ABCDE-methode, waarmee je passende hulp kan bieden aan elk ziek of gewond kind. Zo kan je beter de ernst van een ziekte of ongeval inschatten. Je krijgt ook instructies in kind- en babyreanimatietechnieken, volgens de meest recente richtlijnen van de Europese Reanimatieraad.

kind- en babyreanimatietechnieken

typische gevaren voor kinderen

basisprincipes van eerste hulp

Doelstellingen

Na de opleiding krijg je het certificaat 'Levensreddend handelen bij kinderen'. Het certificaat is 3 jaar geldig in Vlaanderen. 


Na het succesvol afronden van de opleiding kan je:

ernst van een situatie inschatten

eerste zorgen toedienen bij baby's en kinderen

gevolgen beperken te een minimum, om erger te voorkomen 

Doelgroep

De opleiding is gericht naar medewerkers van kinderdagverblijven, onderwijspersoneel, onthaalouders en anderen die geconfronteerd kunnen worden met levensbedreigende situaties voor baby's en kinderen. 

3 uur

maximum 15 personen

Nederlands

basis

op aanvraag

Boom of op locatie